IT JUHT

Kui rääkida erinevatest juhtide tüüpidest, siis tõenäoliselt ei ole võimalik ühelegi IT juhile või isegi laiemalt vaadates ühelegi juhile külge pookida ainult ühte tüüpi – pigem on see kombinatsioon erinevatest, kusjuures mõni nendest tüüpidest võib olla lihtsalt rohkem esiletõstetud.

Kui võrrelda nüüd kahte IT juhti, kes üksteisest minu silmis erinevad juhtimis tüübi suhtes, siis on nendeks Elon Musk ja Satya Nadella. Kahjuks ei tunne neid IT juhte isiklikult ja minu arvamused põhinevad vaid meediast nähtuga. Tasub ka mainida, et võrreldes neid inimesi, on juba juhtimise erinevusest aru saada meediaga ringikäimisest.

Elon Musk on minu silmis põhiliselt arengumootor, juht ja suhtleja. Elon Musk on ennast maailmale näitanud inimesena, kellel on väga ambitsioonikad eesmärgid ja õige meeskonnaga on ta paljud neist ka nüüdseks juba saavutanud. Tema ettevõtete toodetel on nii mõnelgi korral olnud väga suur mõju omas sektoris. Lisaks saavutustele on ta ka üpris hästi oma tegevusi ja tooteid turundanud.

Sataya Nadella aga tundub, et eristub Elon Muskist üpris palju – võib öelda, et isegi vastandub. Tegemist tundub pigem olevat mentori või juhendaja tüüpi IT juhiga. Lugedes tema kohta internetist jääb mulje, et Sataya Nadella tegeleb rohkem oma töötajate motiveerimise ja sidemete loomisega. Ei paista silma nii üliambitsioonikad plaanid ja kindlasti on meediaga suhtlus ja selle võimaluste kasutamine pigem tagasihoidlikum ja vaoshoitud.

Kokkuvõtteks võib öelda, et pole päris ühest malli, milline peaks üks IT juht olema. Erinevat tüüpi juhtidel on omad eelised ning sobivus mõne ettevõtte juhi kohale sõltub viimase eesmärkidest. 

Comments

Popular posts from this blog